МУЗИЧКА БАЈКА ЗА ШИМАНОВАЧКЕ МАЛИШАНЕ И ЊИХОВЕ РОДИТЕЉЕ

У оквиру пројекта “Заједно у ритму на селу”, Културни центар Пећинци организовао је у уторак, 28. новембра, два концерта у сарадњи са Основном музичком школом “Теодор Тоша Андрејевић” из Руме, под покровитељством Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Општине Пећинци.

Концерт у Завичајној кући у Шимановцима носио је назив “Музичка бајка”, а занимљиво осмишљен програм, који је подразумевао одабране музичке нумере из екранизованих дечјих бајки које су изводили ученици пећиначког одељења музичке школе заједно са приповедањем бајки од стране полазника Драмске секције Културног центра Пећинци, наишао је на позитивне реакције шимановачких малишана.

Истог дана, у Културном центру “Брана Црнчевић” у Руми одржан је концерт намењен корисницима услуга социјалне заштите установе “Солидарност” из Руме. Овај концерт је добар пример плодоносне сарадње између различитих социјалних установа и установа културе, као и пример међуопштинске сарадње коју годинама негује Културни центар Пећинци.

Како су нам рекли у пећиначком КЦ, овим концертима завршен је овогодишњи пројекат “Заједно у ритму на селу”, који се већ трећу годину за редом реализује у општини Пећинци под покровитељством ресорног секретаријата и пећиначке локалне самоуправе.

Извор: Општина Пећинци