НА 75. ГОДИШЊИЦУ РАДА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА НОВОГ САДА ОТВОРЕН ДОМ КОРИСНИКА ПЕНЗИЈЕ У КИСАЧУ

Удружење пензионера Града Новог Сада обележило је данас у Кисачу, 75 година постојања и рада. Свечаном програму је присуствовао заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић који је члановима Скупштине Удружења честитао јубилеј и пожелео да наставе још дуго успешно да раде за добробит корисника пензије са територије Града.

– Град Нови Сад препознаје значај доприноса данашњих пензионера друштву, као и своју обавезу да им се адекватно одужи за све што су урадили. Континуирано радимо на унапређивању система услуга за старије суграђане. Дневни боравци, клубови за пензинере, помоћ и нега у кући, једнократне помоћи за оне са најнижим примањима као и повластице у јавном превозу, плаћен одлазак у бање и летовалишта само су неке од мера које Град спроводи како би им олакшао пензиoнерске дане – изјавио је Милан Ђурић и додао – Данашња прослава је лепа прилика да у Кисачу отворимо Дом пензионера. У реконструкцију овог објекта уложили смо пет милиона динара и добили простор од 70 квадрата који ће убудуће користити 880 пензионера.

Новоотворени Дом пензионера налази се у дворишту Месне заједнице „Кисач“, у Словачкој улици. Један део реконструисаног објекта користиће Удружење пензионера месне организације Кисач, а други део хуманитарна организација „Црвени крст“. У оквиру реконструкције је урађено комплетно рушење и поновна изградња дела објекта, опремање инсталацијама водовода, електро инсталацијама, хидро и гасном инсталацијом. Такође, просторије Удружења су опремљене намештајем. Заменик градоначелника Милан Ђурић нагласио је да Град Нови Сад, од  2016. године, интензивно ради на реконструкцији, адаптацији и изградњи објеката намењених домовима пензионера да би корисници пензије из Новог Сада, Будисаве, Кисача, Каћа, Ковиља, Буковца, Степановићева, Лединаца, Сајлова и Футог имали свој простог где могу да се окупљају и друже.