„НАПРАВИ ВЕТРЕЊАЧЕ ОД РЕЦИКЛИРАНОГ МАТЕРИЈАЛА”

Поводом обележавања Светског дана енергетске ефикасности, отворена је изложба настала на основу конкурса на тему “Направи ветрењаче од рециклираног материјала“. Ради се о изложби радова ученика нижих разреда основних школа, која је постављена у просторијама Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој. Отварању изложбе присуствовале су Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање и Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој.

“На конкурсу су учествовала деца из 12 кикиндских школа која су представила радове онако како то они виде, а циљ је био и да се ученици упознају детаљније са обновљивим изворима енергије. Изложба је отворена до краја недеље, а посетиоцу могу да је погледају од 10 до 14 сати. После ћемо радове изложити у школама“, подсетила је Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој.

Милан Јочић, ученик трећег разреда ОШ “Вук Караџић“, такође је направио своју ветрењачу:

“Није било тешко направити ветрењачу, направио сам је за два часа. Ветрењача је настала од бомбоњере, флаше, ролне и папира“, додао је ученик Милан Јочић.

Извор: Град Кикинда