НАШ ГРАД ДОБИО НОВИ ЖЕНСКИ ОДБОЈКАШКИ КЛУБ “КИКИНДА 0230”

Иницијатива градоначелника Кикинде, Николе Лукача, да наш град добије нови сениорски женски одбојкашки клуб “Кикинда 0230”, који ће чинити најбоље сениорске играчице ОК “Кикинда” и ОК “КИ 0230”, данас је добила правни оквир. Документ о стварању новог клуба потписали су Тамара Радловић и Игор Голијанин, тренери два градска женска одбојкашка клуба. Отварању нове странице у историји женске одбојке, поред градоначелника, присуствовао је Драган Пецарски, члан ГВ за спорт и омладину:

– Покушаћемо да и на неке друге спортове применимо овај, уверен сам, добар рецепт. И не само то. Настојаћемо да вратимо наше успешне спортисте Кикинђане, који наступају у неким другим клубовима, у нашем окружењу. Њихови успеси сигурно ће мотивисати и младе да се баве спортом и тренирају – навео је Лукач и изразио уверење да ће спајање два клуба, у сениорској конкуренцији, донети нови квалитет и наступ у вишем рангу такмичења. Надовезао се члан ГВ и констатовао да је идеја о фузионисању стара десет година:

– Овај споразум веома је значајан за наш град, спорт и женску одбојку. Коначно смо дошли до жељеног решења. Кикинда је у Србији позната по својим школама женске одбојке. Споразумом је дефинисано и да услов за стварање новог клуба не мора да буде освајање првог места у у Првој војвођанској лиги и пласман у виши ранг. Спајање ће уследити од наредне сезоне. Осим тога, одлучено је и да се нови клуб зове “Кикинда 0230”, а не “Велика Кикинда”, како је то првобитно наговештено – рекао је Пецарски. Тренер ОК “Кикинда” Игор Голијанин је изричит:

– Реалан домет новог клуба могла би да буде Прва Б лига. На овај начин, играчки ћемо се лепо попунити и створити компактан тим на свим позицијама. Надам се да ћемо успети да се догодине пласирамо у Другу лигу, а да потом и у виши ранг- рекао је он. Тамара Радловић, тренер ОК “КИ 0230”, подвукла је за заслуге за стварање новог клуба припадају градоначелнику:

– Име новог клуба повезаће интересе оба клуба. Сениорке оба клуба наступаће заједно у ОК “Кикинда 0230”, док матични клубови остају као базичне школе одбојке. То значи да ћемо имати већи број екипа у млађим категоријама- рекла је Радловић и прецизирала да ће се нови женски одбојкашки клуб формирати јула наредне године.

Извор: Град Кикинда