НЕПРИЈАВЉЕН НОВ „РОЛЕКС“ НА РУЦИ

Цариници су 9. јула 2018. године на аеродрому „Никола Тесла“, спречили унос скупоценог сата марке „ролекс“, вредног преко 700.000 динара, који путница није пријавила у покушају да избегне увозне дажбине.

Прекршај је откривен у зеленом контролном пролазу намењеном путницима који немају ништа да пријаве, а којим се запутила и Канађанка пристигла из Лондона након преузимања чекираног пртљага са карусела.

Међутим, царинска службеница послала је њен пртљаг на контролу рентгеном, а потом је његовим детаљним прегледом, поред личних ствари, у кеси пронашла и празну кутију женског сата „ролекс“.

На питање где се налази сат, путница је одговорила да је на њеној руци. Када ју је царинска службеница замолила да га скине са руке, уочила је да се на њему још налази заштитна фолија, што је потврдило сумњу да је сат нов и да му пронађена кутија припада.

У ранцу путнице је откривен и рачун за сат, чија је вредност око шест и по хиљада евра, или нешто више од 700.000 динара.

Подсећамо путнике да искусним цариницима свакако неће промаћи покушај појединих путника да избегну плаћање царинских дажбина тиме што ће вредну робу коју треба да пријаве настојати да пренесу на себи. Тиме, наиме, само ризикују да буду откривени у прекршају.