НИЧУ ДВЕ НОВЕ ФАБРИКЕ У МИТРОВИЦИ

У митровачкој индустријској зони „Језеро“ отпочела је изградња две нове фабрике – „Белт“ из Краљева, која се  бави производњом и трговином производа од бетонског гвожђа и „Alex Engineering & Construction“, чија је делатност производња базенске технике и филтера за пречишћавање воде у базенским системима.

Фирма „Белт“ у нашем граду отвара погон за производњу арматурне мреже и планирано је да у првој фази запосли око 30 радника, док ће „Alex E&C“ у првој фази запослити око 30, а у наредној преко 50 нових радника.

Према речима Петра Самарџића, заменика градоначелнице, ради се о домаћим фирмама, које планирају завршетак радова на изградњи фабрика, као и отпочињање производног процеса до краја ове године. Фирма „Alex E&C“ планира већ и проширење производних капацитета, у сарадњи са швајцарском компанијом оформили су холдинг компанију, која се бави истом делатношћу, а  чију ће зграду изградити у наредном периоду одмах поред фабрике која се тренутно гради.

Самарџић је истакао да је Митровица град који се последњих година показао као оперативна и ефикасна локална самоуправа, створивши стимулативан амбијент за домаћа приватна улагања, што је у данашње кризно време од пресудног значаја, јер се не зависи од променљивих услова и шокова на међународним тржиштима.

Две нове фабрике и нова радна места од великог су значаја за наше грађане, а Самарџић је истакао да радује чињеница да ће се до краја године на Тргу инвеститора виорити нове компанијске заставе.

Представник фирме „Белт“, Душан Белоица, похвалио је локалну самоуправу на максималној предусретљивости и брзини обезбеђивања дозвола и опремања парцеле на којој граде фабрику.

По речима Горјане Кузмановски, вође пројекта изградње фабрике „Alex E&C“, у Митровици ће се већина производа радити за извоз, а наш град је изабран због доброг стратешког положаја и максималне подршке локалне самоуправе.

Извор: Град Сремска Митровица