НОВА ДЕЧЈА ИГРАЛИШТА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

Успешно је завршена изградња нових дечјих игралишта у седам насељених места и насеља на територији Општине Алибунар и то: Локве, Јаношик, Николинци, Девојачки Бунар, Иланџа, Нови Козјак и Добрица. Изградња дечјих игралишта финансирана је средствима буџета Општине Алибунар.

Сва игралишта израђена су по свим предвиђеним стандардима, при чему се превасходно водило рачуна о заштити и безбедности деце као корисника, али и заштити животне средине.

Деца из ових насељених места са радошћу су прихватила нова игралишта, као места где ће се квалитетно дружити и рекреирати.

Превасходни циљ реализације овог пројекта је иницирање квалитетније социјализације деце и родитеља, стварање здравих навика и позитивних вршњачких веза код деце.

Чињеница да се игралишта масовно већ користе од стране деце, говори да су задати циљеви несумњиво постигнути – здравље деце и њихово срећно одрастање. Јер, свет у коме живимо ништа не чини тако лепим као дечји осмех.

Овим путем апелујемо да се све справе на игралиштима користе на прописан начин и не уништавају како бисмо игралишта очували и за генерације које долазе.

Извор: Општина Алибунар