НОВА ДОНАЦИЈА “МЕКАФОРА” КИКИНДСКОЈ БОЛНИЦИ, КУПИЛИ ДЕСЕТ КЛИМА УРЕЂАЈА

Француска компанија “Мекафор” у неколико наврата, куповином медицинске опреме, помогла је кикиндској болницу, али и Дечјем и Школском диспанзеру. Континуирано вишегодишње друштвено одговорно пословање није изостало ни ове. “Мекафор” је донирао десет клима уређаја, чија укупна вредност премашује 400.000 динара:

-Компанија “Мекафор” и директор Небојша Недељковић заиста су дугогодишњи пријатељи наше установе и свих здравствених радника у нашем граду. Куповина десет клима уређаја, само је једна у низу њихових донација. Климе распоређене по одељењима у којима бораве пацијенти, посебно су им значиле током врелог летњег таласа. Пацијентима, али и мојих колегама, било је пријатније и лакше. Поред десет великих клима уређаја које је обезбедио “Мекафор” још пет мањих уређаја донирали су други донатори, а и њима се захвалујем- рекла је др Весна Томин в.д. директорка Опште болнице. Она је потвдила да је епидеимиолошка ситуација и даље неповољна и да им сваки вид помоћи и подршке пуно значи. Укупна вредност донација износи око 600.000 динара. Директор „Мекафора“, Небојша Недељковић, поручио је да ће наставити да сличним акцијама помажу кикиндско здравство:

-То поред Опште болнице подразумева и Дечји и Школски диспанзер. Пре неколико година, наша компанија укључила се у реконструкцију тих објеката, а и тада смо имали изврсну сарадњу са др Весном Томин. “Мекафор” пуно држи до друштвено одговорног пословања, а поред здравства, радо помажемо и рад спортских клубова, а нарочито оних који имају програме намењене деци- саопштио је Недељковић. И градоначелник Кикинде, Никола Лукач, похвалио је изражен осећај компаније “Мекафор” за потребе локалне средине:

-Наши здравствени радници изложени су великом терету, а ево, већ око годину и по дана, херојски се боре против ковида. Набавка 15 клима уређаја заиста је била од велике користи пацијентима и медицинским радницима. Хвала “Мекафору” и осталим донаторима. Нека ово буде пример и позив другим компанијама да следе њихов пример- рекао је Лукач и потврдио да ће већ наредне недеље почети реконструкција Опше болнице. Према последњим подацима, у кикиндској болници хоспитализовано је 13 ковид пацијената, средње и старије животне доби. На болничком лечењу је и једно дете. Сви су стабилно.

Извор: Град Кикинда