НОВА ЛЕД РАСВЕТА ЗА СРЕДЊУ ШКОЛУ СА ДОМОМ УЧЕНИКА „ПЕТРО КУЗМЈАК“

Средња школа са домом ученика „Петро Кузмјак“ Руски Крстур добила је нову расвету. Постојеће светиљке замењене су штедљивим ЛЕД светиљкама, чиме је обезбеђена годишња уштеда електричне енергије од скоро 70 одсто.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић рекао је да се ради о савременим ЛЕД светиљкама и да их је замењено око 470, што је око 70 одсто уштеде електричне енергије и много значајнија заштита животне средине.

-Укупна инвестиција је скоро 6 милиона динара, с тим што је око 2 милиона динара обезбедила локална самоуправа, а остатак је обезбеђен из Покрајинског секретаријата за енергетику, рекао је председник Миљанић.

Он је рекао да је за следећу годину договорен прелазак на гас, чиме ће се додатно смањити трошкови када је упитању утрошак енергије и заштита животне средине.

Директорица школе, Наталија Будински истакла је да је ово веома значајан пројекат за саму школу.

-Комлетно је замењена расвета, што првенствено смањује трошкове, а иа естетски лепо изгледа, рекла је директорица Будински. Она је додала да планова има доста и да се надада ће бити добре воље и средстава за њихову реализацију.

Извор: Општина Кула