НОВИ ПАРКИНГ ПРОСТОР У УЛИЦИ ФИЛИПА ВИШЊИЋА

Нови Сад је од данас богатији за још један паркинг простор. Наиме, од  данас грађани могу да користе паркиралиште у Улици Филипа Вишњића, поред зграде Историјског Архива Града Новог Сада. Ради се о уређеном паркингу са 50 паркинг места, које неће бити под наплатом и добро ће доћи свим грађанима који станују у том делу града.

Овом приликом Члан градског већа задужен за комуналне послове, Владимир Стојковић је рекао:

„Захваљујући политици равномерног развоја града, налазимо се данас на овом  уређеном простору, који је урадило ЈКП „Паркинг сервис“. Настављамо даље са улагањима у најстаријем делу града, у Алмашком крају. Управо ослушкујући Алмашане, уважавајући њихове захтеве и у сарадњи са њима налазићемо решења. Поред завршетка „Свиларе“ која све више окупља Новосађане, настављамо са уређењем Улице Марка Миљанова. Ова улица ће добити ново рухо, заједно са целим овим крајем. Поред тога пројектујемо  26 нових саобраћајница као наставак даљег инвестирања у Подбару.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“, Стеван Лугоња је истакао :

 „Од данас имамо још једно ново паркиралиште које ће нашим суграђанима у овом делу града сигурно олакшати паркирање. У планираном року смо један неугледан и делом запуштен простор претворили у модеран и леп паркинг, са комлетном расветом на овом простору. И не само то, оно што се не види  је и то да је урађена и комплетна атмосферска канализација. Радови су коштали 15.000.000 динара. „Паркинг сервис“ наставља изградњу паркинга и у деловима града где они нису у зонама наплате и на тај начин покушава да помогне суграђанима, како би проблеме везане за паркирање свели на минимум. Овом приликом се захваљујем суграђанима на разумевању и на стрпљењу током извођења радова.  „Паркинг сервис“ после дужег времена гради и реконструише паркинге у граду и верујем да ћемо наставити са таквом политиком предузећа и у наредном периоду, што наши суграђани већ осећају. Стеван Лугоња је говорио и о ономе што ће „Паркинг сервис“ радити у наредном периоду : „Упаво је завршен тендер за ново паркиралишта  којем  ће се обрадовати посетиоци „Штранда“ и наравно сви они који станују у том делу града. Радови ће почети за 15 дана, а ради се о паркиралишту код игралишта фудбалског клуба „Кабел“, преко пута Геронтолошког центра. То ће бити паркиралиште са180 паркинг места.Оно што је важно истаћи је и то да поред изградње новог паркинга, радимо и бициклистичку и пешачку стазу, које ће бити повезане са Кинеском четврти“.

Директор Историјског Архива Града Новог Сада, Петар Ђурђев, је овим поводом рекао: „Архив у току године има преко две хиљаде посетилаца који долазе разним поводима и са овим паркингом и њихови проблеми ће бити решени.  Видимо како се читав овај крај града мења и Подбара полако добија једно ново рухо и лепше лице“.