O.K. „GRBIĆ“ IZ TEMERINA, OD SEPTEMBRA I U GOSPOĐINCIMA

Tragom informacije da odbojkaški klub „Grbić“iz Temerina,  planira od septembra da počne da radi u Gospođincima, pozvao sam njihovog trenera, poznatu odbojkašicu Oliveru Grbić. Olivera je bila uspešan sportista, igrala je odbojku za Partizan koji se takmiči u super ligi ( prva savezna liga). Za poštovane čitaoce vojvodjanske.rs, prenosim razgovor sa njom.

 

Lična karta odbojkaškog kluba „Grbić“…

Sve je počelo 2003 godine otvaranjem škole odbojke u Bačkom jarku, zatim 2004 u Temerinu a 2006 klub je zvanično registrovan.

U klubu imamo seniore, pionire, kadetkinje i mlađe pionirke, 3 i 4 razedi igraju mini odbojku, 5 i 6 su mlađe pionirke, 7 i 8 pionirke.

Klub se aktivno takmiči u Vojvođanskoj ligi i ove polusezone nalazi se na 4. mestu, sledeći vikend kreće prvenstvo i nastavak takmičenja.

Najveći rivali su nam odbojkaški klubovi „Bagljaš“ iz Zrenjanina, NS Volej tim i ŽOK Novi Sad.

Klub broji preko stotinu članova sa kojima za sada rade tri sertifikovana trenera.

 

Koji su najveći postignuti rezultati kluba?

2012 godine naše pionirke ušle su među 16 najboljih ekipa u Srbiji, učestvujemo na svim turnirima gde deca iz kluba obavezno osvajaju medalje i priznanja.

 

Spomenuli ste letnje kampove, recite nam nešto više  o tome…

Već 15 godina klub učestvuje u letnjim kampovima isključivo u Srbiji, ove godine to je kamp u Ivanjici u kome će deca trenirati i učešćem u njemu oni razvijaju samopuzdanje, postaju bliskiji, druže se i razvijaju osećaj pripadnosti ekipi.

Odbojka je timski sport.

Koji su planovi kluba upredstojećem periodu?

Klub ima izuzetno dobre igrače, kvalitet postoji za reprezentaciju, sledeće godine planiramo da uđemo u viši rang takmičenja.

U pregovorima smo za otvaranje kluba u Gospođincima, klub bi bio mešovitog sastava, dečaci i devojčice od 8 do 12 godina.

Treninzi bi se održavali u sportskoj sali tri puta nedeljno.

Kroz naš klub je prošlo mnogo dece iz Gospođinaca, svima njima je najveći problem bio putovanje u Temerin, otvaranjem kluba u njihovom selu taj problem bi bio rešen u njihovu korist.

Sva deca iz Gospođinaca izuzetno su vredna, motorički spretna, meni je lično predstavljalo zadovoljstvo da radim sa njima.

Zahvaljujemo se na razgovoru, vlasnici kluba,

Kao što vidite, odbojkaški klub „Grbić“ima iza sebe tradiciju, dobre igrače i trenere, interesovanje postoji i sa jedne i sa druge strane.

Nama ostaje da vidimo hoće li se njihove želje ostvariti i Gospođinčani dobiti jedan klub koji im je potreban.

Uslovi za sada postoje,  a da bi se to realizovalo potrebno je samo malo dobre volje.

 

Zahvaljijem se Oliveri na razgovoru i želim joj puno sportskih uspeha.

Za vojvodjanske.rs: M. Živković