O.Š. „ŽARKO ZRENJANIN“IZ GOSPOĐINACA SPREMNA ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ iz Gospođinaca, je škola sa tradicijom koja datira još od 18.veka.

U tom periodu izvela je uspešno mnoge generacije učenika, koji su nakon osnovnog obrazovanja nastavili školovanje.

Posetio sam danas ovu školu i zatekao nastavno i pomoćno osoblje na svojim radnim mestima.

Direktor škole Darko Vranešević je bio ljubazan da za Vojvođanske  sa geog. poreklom da izjavu, i kao dobar domaćin pokaže sve ono što su do sada uradili kako bi podigli nivo obrazovanja svojih učenika.

Tom prilikom izjavio je sledeće, „Posebno smo zadovoljni time što su svi učenici završili prethodnu školsku godinu uspešno, što su đaci završnih razreda svi upisali smerove koje su želeli. UNova školska 2018-19 samo što nije počela i mi želmo da je što spremnije dočekamo. broj učenika koji će upisati prvi razred je 31, a ukupan broj će biti 300 učenika u novoj školskoj godini. Nastavni plan i program predviđa za učenike prvih i petih razreda nove udžbenike dok će ostali razredi moći da koriste stare. Ovo će biti olakšanje za kućni budžet roditelja ostalih razreda. Škola radi na dobijanju potrebnih dozvola za korišćenje sale i sportskih terena koji će biti završeni do kraja sledeće nedelje“.

Nakon toga u pratnji direktora obišli smo salu i terene na kojima majstori vredno rade, i uverili smo se u to da će učenici ove škole u novoj školskoj godini imati velike mogućnosti za bavljenje raznim sportovima i svoj fizički razvoj.

Pomoćno osoblje škole priprema, učionice i prostorije koje će učenici koristiti.

Jedna ne svakidašnja aktivnost u školi nam je privukla pažnju.

U jednoj od učionica smo zatekli učiteljicu Tanju Tot, koja je sa roditeljima učenika trećeg i četvrtog razreda farbala prozore i radijatore.

„Škola je uspela da obezbedi nove klupe i stolice za učionicu a roditelji su odlučili da pomognu svojim radom i sredstvima da se učionica okreči. Učenici su od učešća na sajmovima i vašarima koje je škola organizovala sakupili sredstva od prodaje svojih prizvoda i odlučili su da to usmere i potroše na ovaj način“.

Roditelji učenika Saša Bosnić i Sonja Šimić pomažu u uređenju ove učionice i komentar koji smo tada dobili od Sonje Šimić moramo zabeležiti, „Ovu školu sam i ja pohađala, ovo je tada bila moja učionica a danas u nju ide jedno od moje dvoje dece, osećam  dužnost i potebu da na ovaj način pomognem“.

Odlazim iz ove škole ispunjen  lepim impresijama i željom, da svi oni nastave sa ovakvom voljom, da rade i stvaraju bolje uslove za svoje učenike i decu.

Za vojvodjanske.rs : M. Živković