ОД ФЕБРУАРА, У КИКИНДИ ЈЕФТИНИЈЕ ДАЉИНСКО ГРЕЈАЊЕ ЗА ОСАМ ОДСТО

Директор Јавног предузећа “Топлана”, Душан Марјановић, најавио је данас да ће почетком наредне године, прецизније речено од 1. фебруара, даљинско грејање појефтинити и то, у просеку, за осам одсто. Јефтиније грејање везано је за смањење основног енергета гаса које „Србијагас“ испоручује “Топлани”. Ово је добра вест за око 3.100 корисника даљинског грејања:

-У просеку, од 1. фебруара 2021. године даљинско грејање биће умањено за осам одсто. Грађани ће током грејне сезоне за стамбени простор плаћати 162,92 , а ван грејне сезоне динара 40,73 динара по квадратном метру. Они који користе пословни простор, током пола године грејне сезоне плаћаће 203,65,а ван грејне сезоне плаћаће 50,9 динара. За оне грађане којима се грејање обрачунава по утрошку нова цена је 6,45 по киловат часу, а за пословни простор она ће износити 8,06 динара по киловат часу – рекао је Марјановић и додао да су од почетка грејне сезоне имали свега две хаварије што је шест пута мање у односу на исти период прошле године.Приватни сектор и правна лица „Топлани“, закључно са 17. децембром, дугују по 20 милиона динара. Марјановић напомиње да дуг није превелик, с обзиром на ситуацију са коронавирусом. „Топлана“ у наредној години планира реконструкцију топловода на најкритичнијој деоници:

-То је део мреже у улици Милоша Великог, од главне котларнице центар до улице Милоша Остојина. Уколико на овом делу топловода дође до веће хаварије ,без топлотне енергије остаће 65 одсто корисника. Град Кикинда подржаће овај пројекат, а за новац ће се конкурисати код Управе за капитала улагања – појаснио је Марјановић. Конкурс треба да буде расписан до краја јануара, а за радове је неопходно 39,5 милиона динара.

Извор: Град Кикинда