ODBOJKAŠICE SPARTAKA OKONČALE SEZONU

Spartak – Ub 0:3 (21:25, 21:25, 22:25)

Hala sportova u Subotici. Sudije: Simić Stanislava i Balandžić Aleksandra

Spartak: Korolija 4, Dragović 14, Vidojević, Tadić, Jurić, Drčić, Džaković 1, Jeković 8, Lekić 7, Baić 4, Petrović 9, Vrcelj, Filipović 1, Vukmanov Šimokov.

UB: Đorđević, Đurđević, Božić 2, Gligorić 6, Pavlović, Stojković, Lukić, Mitrović, Ranković 9, Vulin 23, Trivunović, Kecman 5, Medić 10. 

Odbojkašice Spartaka završile su ovogodišnje prvenstvo sa unapred zacrtanim ciljem, opstankom u društvu najboljih, navodi subotica.info. Nakon izuzetno važne pobede u Zrenjaninu protiv Kleka gde su overile status superligaša, subotičanke su u plej ofu snage odmerile sa ekipom Uba najozbiljnijim kandidatom za prvaka države. Nakon poraza u Ubu, odbojkašice Spartaka su večeras poražene i u Subotici i time završile sezonu.  

odbojkašice Uba došle su do planirane pobede, ipak subotičanke su imale periode dobre igre i dostojno se suprostavile lideru regularnog dela prvenstva i pokazale da ova mlada ekipa ima perspektivu. Gošće su povele sa 6:2 što je nateralo trenera Mirjanu Musulin da zatraži minut odmora. Izgleda da je to pomoglo subotičankama, Ana Jeković je vezala poene i ona je najzaslužnija za rezultatski poravnanje od 8:8. Sredinom seta Ub poenom Rankovićeve dolazi do vodstva od 17:13. Domaće su još jednom uspele da priprete, međutim bivša igračica Spartaka, Sofija Medić, uz as servis okončava prvi set za vodstvo Uba od 1:0

Rezultatska neizvesnost trajala je i početkom drugog seta. Spartak preko Jekovićeve dolazi do 10:10. Domaće su povele sa dva poena da bi u finiš seta ušle sa minimalnom prednošću od 20:19. Ipak nisu uspele i da osvoje set, raspoložena Jelena Vulin je prvo zabeležila uspešan blok a potom i as servis za prednost Uba od 2:0.

Spartak je početkom trećeg seta poveo sa 5:1, nakon odličnih servisa Lekićeve. Nastavile su domaće u tom ritmu u na obavezni odmor otišle sa prednošću od 12:10. Kako se set bližio kraju padala je koncentracija domaćih što su iskoristile gošće iz Uba te poenima Medićeve i Vulinove preokreću na 17:15. Stečenu prednost nisu ispuštale već su je krunisale konačnom pobedom. 

Izvor: subotica.info