ODLIČNA PROVERA PROTIV SLAVIJE

Proleter – Slavija 27 : 26 ( 14 : 13 )

Derbi protiv Morave u Velikoj Plani iziskuje dozu maksimalne ozbiljnosti u pripremi taktike i upravo zbog toga odlično se namestila kontrolna utakmica sa ekipom Slavije iz Novog Sada koju sa velikim uspehom vodi Zrenjaninac i nekadašnji proslavljeni as Proletera Branislav Baca Maljković.

Trener domaćih Zoltan Ivanica rotirao je formacije i postavke igrača i po evropskoj modi igrao brze napade bez golmana na terenu….

– Odlična provera pred iskušenje za vikend. Priliku su dobili mladi igrači u jednom momentu u samom finišu utakmice na terenu je bila komplet postava momaka rođenih 2000-te godine i mlađih. Rezultat je naravno totalno u drugom planu, a ono što sam želeo da proverim ostvarilo se i zbog toga ne krijem zadovoljstvo. Ovi momci su budućnost kluba i zrenjaninskog rukometa, a našim sportskim prijateljima iz Novog Sada naravno veliko hvala za sparing – rekao je Zoltan Ivanica.

– Baš kao i Proleteru i nama ovakve provere dobro dođu, a sigurno je uvek lep osećaj biti u svom gradu u kojem sam rođen i nosim ga u srcu.Utakmica je imala tempa, dobro se trčalo, bilo je efektnih šuteva i golova, odličnoh golmanskih intervencija, tako da sam u principu zadovoljan bez obzira na poraz – uz osmeh naglasio je Maljković.
Na kraju ovog teksta jedan raritet, u znak svog kako je sam rekao, ratnog druga iz zlatnih Proleterovih godina, popularni Dule Kukac obukao je Proleterovu polo majcu iz 1994. godine…

Izvor : Sportinfo