ОДРЖАН ПАНЕЛ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВОЈВОЂАНСКИХ ГРАДОВА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић учествовао је у панелу градоначелника војвођанских градова “Учимо једни од других“ који се одржава у оквиру Конференције “Војводина у 2020.“ Конференцију организују магазини “Diplomacy and Commerce“ и “The Economist:Svet u 2020.“ под покровитељством Покрајинске владе.

– Ово је већ други пут да нас окупља Конференција која је добро осмишљена, а на Панелу ћемо изнети виђења о томе какав је положај наших градова и општина и коју улогу имају у процесима за побољшање квалитета живота грађана. Драго ми је што ћу разговарати са колегама из Сомбора, Кикинде, Инђије и Куле, и што ћемо разменити искуства, верујем да ће дискусија бити добра. Јединице локалне самоуправе треба да буду укључене у овакаве догађаје јер смо најближи грађанима у односу на друге нивое власти и први на услузи и много тога зависи од општина – нагласио је градоначелник Вучевић.

У Панелу су учествовали градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, градоначелник Кикинде Павле Марков, председник општине Инђија Владимир Гак и председник општине Кула Дамјан Миљанић.

Владимир Гак је истакао да Панели овог типа могу само да допринесу општем развоју, истичући да је сарадња између локалних самоуправа веома интензивна, без обзира на политичке опције, те да Србија данас представља озбиљно демократско друштво.  

Конференција подразумева и панеле посвећене питањима европске будућности, регионалне привредне сарадње, пољопривреде, здравства, као и феномену старења становништва, а учесници су представници Покрајинске владе, сектора невладиних организација, приватних компанија, пољопривредних и привредних асоцијација, здравствених институција и амбасадори.