ОДРЖАНА 6. ИЗЛОЖБА ПАСА МЕШАНАЦА „НОВИ САД 2019“

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић отворио је 6. Изложбу паса мешанаца „Нови Сад 2019“ на Новосадском сајму. Изложбу је организовало ЈКП „Зоохигијена и ветерина“ уз подршку Града Новог Сада, као јединствену прилику да пси мешанци, који немају родовник, покажу сву своју лепоту и посебност.

– Велико ми је задовољство што поново могу да вас поздравим у име Града Новог Сада на овој изложби која заслужује сваку похвалу, и која претендује да прерасте у традиционалну манифестацију. Драго ми је што изложба изазива велико интересовање наших суграђана и што смо данас на заједничком задатку, да на најлепши начин подигнемо свест о одговорном власништву и удомљавању напуштених животиња. Како и сама изложба није свакидашња, такве су и такмичарске категорије па ћемо данас бирати најчупавијег пса, пса са најлепшим ушима, најлепшег елегантно попуњеног пас итд. Честитам организатору ЈКП „Зоохигијена и ветерина“ које се годинама труди да  нам укаже на важност удомљавања, као и на чињеницу да не постоји разлика између мешанаца и расних паса, и да су захвалност и љубав које нам они пружају немерљиви. Уживајте у данашој изложби са својим љубимцима, а Град Нови Сад  ће увек подржавати овакве и сличне манифестације које га чине племенитијим и срећнијим  – рекао је Александар Петровић.

Сви пси такмичили су се у девет категорија, а један пас могао је бити пријављен у највише две категорије. Победници из свих категорија прошли су у финале под називом „Ко је шмекер целог града“ у којем су се бирала првa, друга и трећа „најкера“ изложбе.

Према речима организатора као и претходних година, и овом шестом Изложбом паса мешанаца скренута је пажњa на потребу системског решавања проблема напуштених животиња, кроз подизање свести власника о важности стерилизације, као и на то да је удомљавање један од најлепших начина пружања љубави и пажње напуштеним псима и осталим животињама у Новом Саду.