ОДРЖАНЕ 29. „ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ“

У организацији Културног центра Кикинда, у нашем граду су 29. пут одржане “Змајеве дечје игре“. Једна од најлепших манифестација за децу, која се поред Новог Сада одржава још само у Кикинди, организована је под слоганом “Ала је леп овај свет“. У централном програму, који је одржан у Народном позоришту, учествовала су деца из Предшколске установе “Драгољуб Удицки“, Балетске школе, музичар Бранимир Росић, као и писци за децу Тоде Николетић, Зорица Деспотов, Урош Петровић, Горан Новаков и Бранко Стевановић, који су се дружили са децом и читали им стихове својих песама. Манифестацији је присуствовала Рамона Тот, чланица Градског већа задужена за националне мањине, родну равноправност и бригу о породици.

“Кажу да су деца украс света, али су она и украс нашег града. Одржане су Змајеве дечје игре по 29. пут, манифестација којом показујемо колико нам је важно да подржавамо разне програме, поготово оне у којима је дечја креативност у првом плану“, истакла је Рамона Тот.

Током три дана манифестације, најмлађи Кикинђани имали су прилику да уживају у садржајима којима се, пре свега, развија њихова креативност:

“Ове године је манифестација трајала три дана. Првог дана имали смо креативне радионице, другог дана смо организовали представе за децу у и концерт музичке школе, да бисмо трећег дана организовали концерт Бранимира Росића са предшколцима, писци за децу су се дружили са малишанима у Мокрину, а потом смо у Народном позоришту уприличили централну приредбу“, подсетила је Тања Ножица, заменица директора Културног центра Кикинда.

“Деци не треба много, потребан је осмех, добра воља и да се једноставно удружимо и прославимо 29. рођендан“, надовезао се Тоде Николетић, писац за децу.

Извор: Град Кикинда