ОДРЖАНО ПРВО БАЛЕТСКО ВЕЧЕ У ОВОЈ СЕЗОНИ СНП-А

У петак, 16. октобра 2020. са почетком од 20 сати, одржан је први Гала концерт „Из ризнице СНП-а”. Ово је прва балетска изведба на даскама новосадског театра од почетка епидемије. Друга је на репертоару већ у уторак, 20. октобра. Карата за уторак има још врло мало.

У години кад Балет СНП-а обележава 70 година трајања, вредни балетски прегаоци припремили су најлепше комаде, игре и соло деонице из балетских представа које су на репертоару овог театра. То су представе попут Успаване лепотице, Лабудовог језера, Дон Кихота, Враголанке и Грка Зорбе. Синоћ је први пут након 20 година публика имала част да види и ванвремско дело Сенс-Сансовог Умирућег лабуда у извођењу примабалерине Ане Ђурић. Публика је бурном реакцијом поздравила експресивно извођење овог комада који је једини изведен са музичком пратњом уживо, док је све остало било уз музику са траке. Неправедно је да издвајамо било шта од синоћнег избора јер је све било изузетно, те остављамо публици да се изненади и ужива.

Подсећамо да се у позоришну салу улази са маском уз све друге препоручене мере, те да је број места смањен због прописаног растојања. Међутим, Балет СНП-а и у оваквим временима налази начин да буде пред верном публиком.

Текст: В. Раонић;

Фото: СНП;