У ОЏАЦИМА ОДРЖАН САЈАМ СПОРТА

Трећи Сајам спорта у Оџацима окупио је највећи број деце до сада, ученика основних школа са територије општине, који су у Спортском центру Оџаци заједно вежбали и учествовали у презентацијама различитих спортских дисциплина. У оквиру ове велике спортске манифестације коју је у петак, 2. фебруара организовао Спортски савез општине Оџаци, одржана је промоција Бесплатне школице спорта у којој су учествовала сва присутна деца заједно са својим учитељима и тренерима из Школице.

Након тога су организоване и презентације школа спортова у којима су учествовали клубови и удружења из општине Оџаци, као и бициклистички клуб “Елите” из Новог Сада који је презентовао бициклизам.

Спортски савез општине Оџаци је најмлађим суграђанима омогућио да се друже, заједно тренирају и упознају са 17 спортова, са жељом да децу кроз едукацију и забаву мотивише да се баве спортом и укључи их у систем спорта.

У овом делу програма поред деце из нижих разреда основних школа, учествовала су и деца из виших разреда и чланови клубова, уз пратњу тренера и родитеља. Организатори су навели да је укупно било преко 800 деце учесника у свим презентацијама.

Сајам спорта свечано је отворила председница општине Оџаци Латинка Васиљковић у присуству великог броја званица, међу којима су били покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, као и председник Спортског савеза Србије и олимпијски шампион Давор Штефанек. Они су се и обратили деци и позвали их да се баве спортом.

Покрајински секретар за спорт и омладину је изјавио да су Оџаци општина која воли спорт, која подржава спорт и једна од ретких локалних самоуправа која је комплетну стратегију у развоју спорта имплементирала у правом смислу те речи.

Нови председник Спортског савеза Србије, олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек, рекао је да ће Савез наставити да подржава развој спорта у свим деловима Србије, на исти начин као што то раде Влада Србије и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Отварању Сајма спорта присуствовали су и представници Рукометног савеза Војводине, Спортског савеза Војводине, локалних самоуправа и спортских савеза из Оџака и Сомбора, клубова и други пријатељи спорта општине Оџаци.

Након церемоније свечаног отварања званице су присуствовале презентацији “Спорт општине Оџаци” где су их домаћини из општинског Спортског савеза упознали са системом и планом развоја спорта у општини.

По завршетку презентације председница Савеза Јелена Игњатић уручила је плакете за подршку развоју спорта у општини Оџаци Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и локалној самоуправи у Оџацима. Плакете су примили покрајински секретар Владимир Батез и председница општине Латинка Васиљковић.

Сајам спорта одржан је у оквиру целодневне манифестације “Дан спорта у општини Оџаци” која је у петак завршена свечаном доделом признања најбољима у области спорта у општини за 2017. годину.

Пре свечаности у холу Спортског центра Оџаци отворена је изложба фотографија “Спорт у Оџацима”.

Спортски савез општине Оџаци је организовао и предавање за тренере у спортским организацијама које је одржао проф. др Марко Стојановић.

Извор: Општина Оџаци