OMOLJICA: KOŠARKAŠI „MLADOSTI” U POLUFINALU PRVENSTVA VOJVODINE

Nakon osvajanja prvog mesta u ligi mlađih pionira južnog Banata, Košarkaki klub „Mladost” iz Omoljice napravio je minulog vikenda još veći uspeh, jer u kvalifikacijama za ulazak na završni turnir vojvođanskog prvenstva u pomenutoj kategoriji, glatko savladao rivale iz Inđije, navodi 013info. Mladi Omoljčani su prvo na gostujućem terenu slavili sa 63-52, dok su revanšu bili još domintantniji – 71-52.

Na taj način oni su se plasirali na fajnal-for, koji će predstojećeg vikenda biti održan u Novom Sadu.

Ovaj rezultat još više dobija na snazi, jer prema rečima trenera Jovice Stanimirovića, „Mladost” već godinu dana ne igra na domaćem terenu, već u sali škole „Mika Antić” na Strelištu.

 – Otkada je krenula korona nemamo pristup sali naše škole, iako u pogonu ima oko pedeset klinaca od prvog do osmog razreda, a bilo ih je i više pre svega ovoga. Tako je ovo najteža godina za klub od 1996. godine, otkad sam na ovom mestu, i ne preostaje nam ništa nego da se dovijamo tako što moramo da igramo u gradu. Za to vreme u Omoljici možemo da treniramo jedino na otvorenom, a kakvo je vreme bilo dosad, to znači da su ova fenomenalna deca maltene bez treninga stigla do polufinala prvenstva Vojvodine za mlade pionire, što je, uzevši sve u obzir, ogroman uspeh. Sada nam ostaje da se pripremimo za meč u subotu protiv Zrenjaninaca, gde imamo solidne šanse, a drugi par čine Banovci i Novosadski sport world,  koji je domaćin i glavni favorit, kaže Stanimirović.

Pobednik će overiti plasman na fajnal-for prvenstva Srbije.

Izvor: 013info