ОПШТИНА АПАТИН УЧЕСТВОВАЛА НА МАНИФЕСТАЦИЈИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ У ПЕРЛЕЗУ

На манифестацији коју организује град Зрењанин, поред 40 градова и општина, у субуте је учешће узео и Апатин. Подршку Туристичкој организацији општине Апатин, ЦСР Апатин и ЈП „Дунавска обала“ пружила су удружења „Апатинске вредне руке“ и ДП „Дунав“, као и КУД Царза. „Дане породице“ је ове године подржала и др Даница Грујичић испред фондације Заједно за младе, као и Покрајински секретаријат за социјалну заштиту.

Делегацију која је представљала нашу општину, предводио је заменик председнице Радован Ђукић, те истакао да општина Апатин годинама уназа покушава да створи што боље услове за живот младих.

Ми смо наследили и наставили са праксом да свако прворођено и другорођено дете добије једнократно 500 еура. Апатин је од пре пар година богатији за прве јаслице, док су предшколске установе у Пригревици, Сонти и Свилојеву потпуно реновиране. Наши најмлађи суграђани су добили 4 нова игралишта, док смо од почетка године велики број истих и реновирали. Такође, тренутно су у току пријаве на конкурс за стипендирање средњошколаца, као и за доделу смештаја у Дому ученика, а можемо се похвалити да смо у школској 2021./2022. стипендирали 147 студената и 71 средњошколца, истакао је Ђукић

Организатори кажу да је циљ манифестације, која се организује по други пут, да се промовише породица, брак, родитељство, рађање, као и здрави стилови живота, те да „Дани породице“ постану покретач свих осталих дешавања у вези са промоцијом традиционалних и породичних вредности.

Извор: Општина Апатин