ОПШТИНА РУМА КУПИЛА НОВИ САНИТЕТ РУМСКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

Служба хитне медицинске помоћи румског Дома здравља ће, захваљујући донацији Општине Рума, имати знатно боље услове за теренски рад. Наиме, Општина Рума је издвојила 4.380.000 милиона динара за куповину новог санитетског возила Форд транзита. Председник Општине Рума Слађан Манчић присуствовао је данас свечаној примопредаји возила, а кључеве новог санитета директорици Дома здравља „Рума“ др Јелени Стојанац Мрачевић уручио је начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је том прилико истакао да је обнова возног парка стална потреба Дома здравља и драго му што локална самоуправа може да помогне.

„Обећали смо да ћемо купити ново санитетско возило, још једном смо показали смо одговоран однос и то обећање смо испунили. Служба хитне медицинске помоћи ће моћи боље, ефикасније и квалитетније да пружи своје услуге. То ће сигурно осетити и грађани, јер када имате довољан број возила, и то у исправном стању, можете пружити далеко квалитетнију услугу на терену“, рекао је Манчић и напоменуо да предстоје и нова улагања у румски Дом здравља.

„Настављамо добру праксу. После прошлогодишње куповине комби возила за пренос пацијената на дијализу, ми смо и ове године обезбедили средства за набавку новог санитета. Ако сваке године будемо куповали по једно возило за Дом здравља, имаћемо завидан возни парк, какав једна установа примарне здравствене заштите и мора имати. Ипак, то нису једина улагања локалне самоуправе према Дому здравља. За десетак дана ова установа би требала да добије и лифт, односно рампу за инвалидна лица, а средства су за ту намену су такође обезбеђена из општинског буџета“, изјавио је Манчић и рекао да ће за ту намену бити издвојено готово два милиона динара.

Директорица Дома здравља „Рума“ др Јелена Стојанац Мрачевић се захвалила Општини Рума на вредној донацији и истакла да Службе Дома здравља пређу преко 400.000 километара годишње.

„Јасно је да возила не смеју да буду покварена и да морају стално да се занављају. Хитна служба Дома здравља има годишње преко 5.000 излазака. Потребно нам је возило ради што безбеднијег и сигурнијег превоза наших пацијената и квалитетнијег пружања хитне медицинске помоћи. Надам се да ћемо следеће године набавити два мала возила за Службу кућне неге“, казала је Јелена Стојанац Мрачевић.

Извор: Општина Рума