ОСМОМАРТОВСКИ ЏУДО ТУРНИР ОКУПИО СКОРО 600 УЧЕСНИКА

Традиционални Међународни џудо турнир “8. март” одржан је јуче по 38. пут у Зрењанину и по масовности спада међу најпосећеније спортске турнире у нашем граду. На пет татамија у “Кристалној дворани” наступило је 566 такмичара, у три узрасне категорије и у обе конкуренције, из 55 клубова и 6 земаља. Турнир обухвата млађе категорије, од полетараца и полетарки до старијих дечака и девојчица, годишта од 2006. до 2011, а осим такмичара из Србије наступили су млади џудисти из Румуније, Бугарске, Малте, Словеније и Босне и Херцеговине – Републике Српске и Федерације БиХ. Наступило је 407 дечака и 159 девојчица.

Све учеснике је поздравио и турнир прогласио отвореним помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура, истакавши да је и ово такмичење један од показатеља добре сарадње између Града Зрењанина и националних спортских савеза.
– Захваљујући Џудо савезу Србије, који је овај турнир уврстио у свој званичан такмичарски календар и нашем џудо клубу “Пролетер”, показало се да можемо да будемо добри организатори оваквих такмичења и да нам чини част и задовољство што можемо да угостимо спортисте из различитих земаља. Нажалост, због познате ситуације с корона вирусом, два најављена клуба из иностранства нису дошла у Зрењанин, али и поред тога окупили смо данас у нашој спортској хали рекордан број такмичара и  честитам организаторима на томе – рекао је Салапура и додао да је и овом приликом реализована акција “Спортом за боље сутра” која наилази на одличан одзив међу зрењанинским спортским колективима и организаторима спортских дешавања у нашем граду. 

Међународни џудо турнир “8. март” успешно је приведен крају, а доминирали су домаћи клубови, који су наступили и са највећим бројем такмичара. У укупном пласману најуспешнији су били млади џудисти и џудисткиње “Црвене Звезде” из Београда, са освојених 78 бодова, а само бод мање имали су такмичари панчевачког “Динама”. Треће место припало је Новосадском џудо клубу, док су запажен успех постигли домаћини и организатори – Омладински џудо клуб “Пролетер МД”, освајањем четвртог места у генералном пласману. Њихових 43 такмичара освојило је 9 медаља и 51 бод у генералном пласману. 

Извор: Град Зрењанин