ОТВОРЕН 12. МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У СЕДЕЋОЈ ОДБОЈЦИ „КУП КИКИНДЕ 2022“

У хали Спортског центра “Језеро“, званично је отворен 12. Међународни турнир у седећој одбојци „Куп Кикинде 2022“, у организацији Одбојкашког клуба инвалида “Феникс“. На овогодишњем турниру, који је окупио шест екипа, такмиче се репрезентација Србије, ОКИ “Бањалука“, КСО “Искра“ из Бугојна, “Црвенка“, “Смеч“ из Београда и домаћи “Феникс“. Кикинда је до сада била домаћин клубовима из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Мађарске, Хрватске, Пољске, Словеније и наше земље. Такмичаре је поздравио прослављени одбојкаш, промотер турнира и почасни члан кикиндског “Феникса“, Васа Мијић, а градоначелник Кикинде, Никола Лукач, свечано је отворио ту традиционалну спортску манифестацију.

“Право је задовољство када можемо на спортским дешавањима попут овог турнира да угостимо и нашу репрезентацију. То је прилика да Кикинђани погледају најбоље клубове у региону, уживају у одличнм утакмицама, а посебно ми је драго што такмичари ову игру претварају у једно предивно дружење. Град Кикинда увек ће подржати рад кикиндског Феникса јер нам је жеља да сви учесници оду из нашег града са јако лепим утисцима и врате се наредне године у град добрих људи, град спорта“, рекао је градоначелник.

Репрезентација Србије у седећој одбојци освојила је бронзану медаљу у Златној лиги нација:

“Репрезентација Србије се на овај начин у Кикинди припрема за Светско првенство почетком новембра у Сарајеву. Изузетно нам је задовољство што смо угостили и национални тим, чији је део и наш капитен Драгиша Брандић“, подсетио је Бранислав Драгин, тренер ОКИ “Феникс“, Кикинда.

Некадашњи најбољи либеро на свету, сада промотер кикиндског турнира, Васа Мијић, истакао је да је седећа одбојка сада препознатљива у спортском свету, тако да је свака помоћ локалне самоуправе од велике важности:

Са великим задовољством увек долазим у Кикинду како бих подржао рад и организацију кикиндског Феникса, чији сам и почасни члан. Врло је важно да Град Кикинда помаже финансијски организацију турнира и рад клуба јер је то једини начин да седећа одбојка буде на месту на ком и заслужује“, додао је Мијић.

Извор: Град Кикинда