ОТВОРЕН ПРВИ ЗИМСКИ ПРАЗНИЧНИ ФЕСТИВАЛ У БЕОЧИНУ

У Беочину је у четвртак, 23. децембра почео Зимски празнични фестивал. У изложбеном холу Дома културе од 13 часова отворена је изложба слика „Фрагменти видика“. Након тога у 14 часова на централном тргу свечано је отворен први Винтерфест. У току су и припреме за почетак рада клизалишта који је у плану за наредну недељу.

Међународна изложба „Фрагменти видика“ састоји се од дела насталих на српско руској ликовној колонији „Видици“. Ови сусрети ликовних ствараоца из Руске Федерације и Србије су одржани у периоду до 2016. до 2019. године у Шиду. Радови су у техникама уље и акрил на платну, са сеоским мотивима, шумским пределима и сакралним објектима. Присутне је поздравио председник Удружења српско руског пријатељства Мићо Ђукић. Изложбу је званично отворила заменица председника општине Марина Шекуљица и може се погледати до 10. јануара у Дому културе.

Након тога, на централном тргу је Председница општине Беочин Мирјана Малешевић Милкић свечано отворила први Винтерфест у Беочину. Овај догађај представља почетак једног лепог зимског периода. Председница је свима пожелела да у здрављу, срећи и весељу проведу предстојеће празнике. Захвалила је свима који су подржали одржавање оваквих манифестација као и бесплатни вртић и бесплатне уџбенике за основце Општине Беочин. Ова година је више него успешна на пољима културе, деце и образовања, а за наредну планирају се побољшања у области круцијалних животних питања а то су вода, водоснабдевање и путна инфраструктура.

Свечано отварање је увеличао бенд „Апсолутно романтично“. Божићни базар је реализован уз помоћ локалне акционе групе Фрушка гора – Дунав коју чине три општине: Шид, Беочин и Бачка Паланка. На тезгама се продају разне рукотворине, магнети, новогодишњи аранжмани, уметничке слике, декупаж, лутке. Може се купити кувано вино, сиреви, мед, зимница, природна ракија, медовача, ликер од оскоруше. Прави зимски доживљај са лампицама, јелком и музиком а дечја радост ће бити још већа када почне да ради клизалиште.

Текст и фотографије: Ивана В.