ОТВОРЕН СЕНТАНДРЕЈСКИ БУЛЕВАР У НОВОМ САДУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем и потпредседницом Владе Србије и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зораном Михајловић Сентандрејски пут где су окончани радови на изградњи нове саобраћајнице булеварског типа. Окончани радови су на потезу од кружне раскрснице са Приморском улицом до Велебитске улице у дужини од 1380 метара.

Мировић је овом приликом изјавио да ће по узору на овај заједнички посао већ наредних месеци бити реализовани други заједнички послови у Новом Саду. У септембру ће бити отворена нова модерна централна кухиња за предшколску установу, у октобру ће у функцију бити пуштен један део Научно-технолошког парка, док ће у новембру бити завршена зграда Радио-телевизије Војводине.

„У децембру ће почети радови на изградњи Клиничког центра Војводине, већ у уторак очекујемо да буде расписан јавни позив за најбоље извођаче“, казао је Мировић и нагласио да је реч о готовим пројектима које заједнички раде Република, Покрајина и Град.

„Окупљање око пројеката, заједничка снага и јединство на овим пројектима даје конкретне резултате“, поручио је Мировић.

 

Министарка Михајловић је такође истакла да је заједнички рад Републике, Покрајине и Града добитна комбинација, те да су сви пројекти који су планирани и реализовани.

Како је истакла, на територији Војводине у току или су у плану велике инвестиције када је реч о инфраструктури, од Фрушкогорског коридора, ауто-пута, брзе пруге Београд – Будимпешта, до проширења лука.

Градоначелник Вучевић је изјавио да је ово трећи булевар који је отворен у Новом Саду, а да су у плану радови на још три. Он је најавио да Град припрема пројекат наставка Сентандрејског булевара од Велебитске улице до Змајевичког пута, решавају се имовинско-правни односи за изградњу још једног сентандрејског моста, а на Клиси ће почети изградња вртића у Ораховој улици.

Вредност радова на изградњи булевара на Сентандрејском путу je 702.237.882 динара, а финансирани су заједничким средствима Града Новог Сада и АП Војводине са учешћем од по 35 одсто, као и ЈП „Путеви Србије“ које је учествовало са 30 одсто у финансирању.

У питању су две коловозне траке, ширине по седам метара са по две саобраћајне траке, са разделним острвом, пешачким и бициклистичким стазама обострано, као и паркинг местима, где то просторна ограничења дозвољавају. Пратећа инфраструктура подразумева и колектор атмосферске канализације ради ефикасног одвођења атмосферских вода са коловоза, а реконструисана је и постојећа водоводна мрежа, постављена су три семафора и ново јавно осветљење.