ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА У ЧАСТ 70 ГОДИНА ШКОЛЕ „БОГДАН ШУПУТ”

Поводом 70 година постојања средње Школе за дизајн „Богдан Шупут” из Новог Сада, отворена је ревијална изложба радова некадашњих професора ове школе у Збирци стране уметности Музеја града Новог Сада у Дунавској 29.

Школа за дизајн „Богдан Шупут” носи статус школе од изузетног значаја за АП Војводину, школује 400 ученика на 5 образовних профила и има одељење на мађарском језику, а до сада је ишколовала 4500 креативних и привредних стваралаца.

У име Покрајинског секретријата за образовање, прописе, управу и националне мањине и заједнице који је подржао овај значајан јубилеј наше чувене уметничке школе, изложбу је отворила госпођа Љиљана Зељковић.

Присутне госте, представнике медија, бивше и садашње ученике и професоре, поздравили су и директор школе Ђура Радишић, заменица директора музеја Оља Магловски као и ауторка изложбе проф. Слађана Екрес-Пешевић, која је замолила излагаче да се одазову стварању уметничког фундуса Школе за дизајн.

Атмосферу је улепшао гудачки квартет Музиче школе „Исидор Бајић” а изложени радови 38 аутора били су разноврсни: уља на платну или лесониту, акварели, дигитална графика и штампа, калиграфија, таписерија, фотографија, илустрација, рељеф, осликана керамика, линорез, батик, скулптура од нерђајућег челика и др.

Наш портал Војвођанске – вести са географским пореклом, честита школи „Богдан Шупут” 70 креативних и успешних година рада!

 

За Vojvodjanske.rs: Весна Раонић