PANČEVO: DEČJA PREDSTAVA ‚‚BARONI DI MAKARONI“ U KULTURNOM CENTRU

Predstavu, to jest bajku, ‚‚Baroni Di Makaroni“ u Kulturni centar Pančeva donosi pozorište ‚‚Pinokio“ iz Beograda, navodi 013info

Tema ove bajke je ljubavna priča, odnosno trougao između Baronese Rezankine, Sera Limburgera i Kneza de Majoneza, kojoj smetaju njihove nepremostive razlike jer pripadaju drugačijim kulturama. Arhetipski postavljena, ova priča sugeriše uobičajen zaplet, čime je prijemčiva za decu. Apostrofiranje drugačijeg i različitog za cilj ima pomirenje tri krajnosti, u čemu leži i edukativan karakter ove priče. Ljubav koja pobeđuje i trijumfuje nad različitošću i sukobima, postaje osnovni moralni reper koji bi deca trebalo da usvoje još u detinjstvu.

Komad je pisan u stihu, te će osim pomirenja i usvajanja različitosti, vere u ljubav i toleranciju, podsticati kod dece negovanje lepote i raznolikosti jezika. U komadu ima i nekoliko songova čemu se deca i inače neobično raduju, a neorenesansni kostim će (nadamo se) u ovoj eri neukusa, podići dečju svest u odnosu na drugačije estetske kriterijume. 

U dvorani KCP-a predstava će se prikazati 13. novembra u 12 časova.

Izvor:013info