PANONCI TRČALI U BOSNI I HERCEGOVINI

Na radost velikog broja sportista i ljubitelja trčanja u Bosni i Hercegovini se ove godine održao prvi Ultra maraton, kružni ultramaraton, i to baš u gradu Cazinu, gde su nedavno na stadionu FK “Krajina” 

završeni radovi na novoj tartan atletskoj stazi, prvoj u Unsko-sanskom kantonu!

07.08.2021., je održan ultramaraton na 6 i 12 sati, 24 sata i na 50 i 100 kilometara. 

Staza je sertifikovana pa je na osnovu rezultata moguća kvalifikacija takmičara za Evropsko i Svjetsko prvenstvo.

Prvi BIH Ultra maraton je ugostio mnoge elitne takmičare, reprezentativce, prvake i rekordere: iz Austrije Rainer Predl (svetski rekorder, reprezentativac, državni rekorder i prvak), Andreas Michalitz (svetski rekorder, reprezentativac, državni rekorder i prvak), 

Ulli Striednig (svetska prvakinja, reprezentativka i prvakinja); iz Slovenije Nataša Robnik (reprezentativka, državna rekorderka i prvakinja), 

Mirko Miklič (selektor reprezentacije i državni prvak); iz Nemačke Edda Bauer (učesnica mnogih ultra takmičenja po svetu), iz Rumunije Mara Guler (državna rekorderka i prvakinja). 

Iz ostalih zemalja nastupili su trkači iz Italije, Srbije, Hrvatske, Švicarske i, naravno, domaćih takmičara iz BiH.

Na zadovoljstvo trenera i predsednika AK“Panonija“ Saše Stojilovića pobedu u ultramaratonu na 6h odnela je Ljiljana M. Tasić dok je proslavljeni maratonac Željko Zeljković bio treći u istoj disciplini. Treba napomenuti da je Ljiljani ovo 99 maraton, tako da će naredna trka biti posebno proslavljena i obeležena i u „Panoniji“ i u udruženju „Maratonci – Pančevo“.

Organizatori ovog velikog događaja su BURT (Bosnian ultra running team) iz Cazina i Savez ultramaratonaca u BiH uz podršku pokrovitelja: Grada Cazina. 

U AK „Panonija“ je 2.avgusta stigao i poziv zamenika selektora za pionire i juniore Srpskog Atletskog Saveza g. Emira Bekrića da kao mlada nada

i perspektivni atletičar bude pozvan na letlji atletski kamp i Vladimir MIrkov koji će se održati od 22 do 29. avgusta u Kraljevu.

Pored ovih aktivnosti AK „Panonija“ se uveliko sprema za organizaciju jesenjeg „FOX Trail-a“ koji će se održati na Devojačkom bunaru 30. oktobra 2021. godine sa početkom u 10h.