ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ: ЗАВРШЕНИ ПРОЈЕКТИ У МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА „БЕЗДАН“, „БАЧКИ МОНОШТОР“ И „ЦРВЕНКА“

Члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић, заједно са представницима месних заједница „Бездан“, „Бачки Моноштор“ и „Црвенка“, обишао је локације у овим месним заједницама где су завршени пројекти партиципативног буџетирања за 2022. годину.

У Бездану је постављена нова теретана на отвореном, која сада чини део комплекса за одмор и рекреацију на Каналској обали. Дом културе у Бачком Моноштору захваљујући партиципативном буџетирању решио је питање грејања и хлађења свих просторија у згради, па је она сада у потпуности спремна за манифестације, прославе и друге догађаје, било да се одржавају лети или зими. На Дому културе насеља Билић, које је део Месне заједнице „Црвенка“, завршени су радови на реконструкцији крова.

Партиципативно буџетирање Град Сомбор спроводи од 2014. године, а ово је друга година за редом како се реализује по један пројекат за сваку градску и сеоску месну заједницу. Пројекте бирају грађани путем гласања, а у плану је да се и ове године настави са том праксом.

Извор: Град Сомбор