ПЧЕЛАРИ ИЗ БАЧА НА САЈМУ У БЕОГРАДУ

Тринаести Државни пчеларски сајам, у организацији Савеза пчеларских организација Србије, који је одржан 12. и 13. фебруара 2022. и ове године је привукао велику пажњу посетилаца.  

И ове године су пчелари и чланови општинског удружења „Мостонга“ Бач у организације општине Бач посетили овај за њих веома значајан догађај, на којем су могли да се упознају са најновијим иновацијама у области пчеларства и пчеларске производње.  У хали 2 Београдског сајма посетиоцима је на располагању био изузетно богат продајни, изложбени, образовни, промотивни, привредни и туристички садржај и програм. Поред меда и других пчелињих производа, имали су прилику да по најповољнијим условима набаве и комплетну пчеларску опрему и репроматеријале. 

О великом интересовању за ову угледну сајамску манифестацију говори и чињеница да из многих градова у Србији гости и посетиоци долазе организовано, а поред домаћих учесника представили су се и они из више европских земаља.

У склопу оваквог вида едукације пољопривредника, пчелари из наше општине су могли да присуствују и стручном предавању на тему: „Нега и припрема пчела за прву пашу“.

Извор: Општина Бач