ПЕЋИНАЧКИ УЧЕНИЦИ ОЖИВЕЛИ СВОЈЕ ЈУНАКЕ

Ученици Основне школе „Слободан Бајић Паја“ и средње Техничке школе „Миленко Веркић Неша“ из Пећинаца учествовали су недавно на радионици у Културној станици „Свилара“ у Новом Саду, у оквиру пројекта „Старт медија“, који представља испитивање медијске и уметничке потребе млађе популације између 10 и 18 година. У пратњи наших ученика, биле су директорка основне школе Милијана Срдић, директорка средње школе Сања Дујић, психолог пећиначке основне школе Маја Вукмановић, као и Бранислава Трифуновић из Културног центра Пећинци.

Под слоганом „Који је твој јунак и шта би твој јунак (у)радио?“ пећиначки ученици су заједно са ученицима Карловачке гимназије, током трајања пројекта, понудили своја интересовања и теме везане за медијске садржаје и нацртали своје измишљене ликове, које су потом студенти Академије уметности „оживели“ кроз различите медије. Студенти глуме са Департмана драмских уметности реинтерпретирали су нацртане ликове кроз невербално позориште, док су студенти Департмана ликовних уметности понудили анимиране цртане филмове и видео радове.

Презентација пројекта и радионица “СтАРТ МедиЈА: Који је твој јунак?” се састојала од сценског наступа студената глуме, пројекције видео радова студената Департмана ликовних уметности Академије уметности, као и од радионице за децу у коме су и сама деца имала могућност да домисле, доцртају, изведу и оживе своје јунаке.

Пројекат „Старт медија“ подржан је од стране Покрајинског секретаријата за високо образовање и научну делатност 2021/22.

Извор: Општина Пећинци