„ПЛАВИ КРУГ“ ПОКРЕЋЕ ВЕЛИКУ АКЦИЈУ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА

Уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и подршку општине Србобран и њеног председника лично, Радивоја Дебељачког, Друштво за борбу против шећерне болести „Плави круг“ покреће велику акцију бесплатних превентивних прегледа, саопштено је из ове организације.

„После више од две године рада у отежаним условима због пандемије COVID 19, као и отежаног остваривања права на добру здравствену заштиту свих грађана, а посебно хроничних болесника међу којима су веома чести и дијабетичари, ‘Плави круг’ Србобран је обезбедио средства за добар, квалитетан и дуготрајан рад. Поред стандардних прегледа нивоа шећера у крви и крвног притиска, те саветодавних активности и дељења едукативног материјала, сада смо обезбедили и донираћемо велики број тракица и апарата за контролу глукозе (шећера) у крви, за дијабетичаре који имају терапије таблетама. У сусрет Светског дана здравља, 07. априла, ‘Плави круг’ Србобран жели да да пун допринос очувању и побољшању здравља грађана Србобрана, Турије и Надаља“, рекао је поводом акције др Илија Газепов, активиста „Плавог круга“.

Друштво је утврдило распоред активности за наредне недеље:

субота, 19. март од 09.00 до 11.00 часова – просторије Удружења пензионера Србобран

субота, 26. март од 09.00 до 11.00 часова – просторије Удружења пензионера Надаљ

субота, 02. април од 09.00 до 11.00 часова – УРВИ Србобран – Куп риболоваца

петак, субота, 07. и 08. април од 09.00 до 11.00 часова – просторије Друштва МНРО „Бисер“

од 21. марта до 05. априла, од 09.00 до 11.00 часова – Апотека ДЗ „Др Ђорђе Бастић“

У наведеним терминима вршиће се БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ – МЕРЕЊЕ НИВОА ШЕЋЕРА У КРВИ, МЕРЕЊЕ КРВНОГ ПРИТИСКА, ПУЛСОКСИМЕТРИЈА, затим ПОДЕЛА ЧАСОПИСА И ЕДУКАТИВНОГ МАТЕРИЈАЛА, и ПОДЕЛА ТРАКИЦА И АПАРАТА за мерење шећера у крви дијабетичарима на таблетама.

Извор: Општина Србобран