ПОБЕДНИЧКИ АЈВАР НАШАО СЕ У ТЕГЛАМА “СУВАЧЕ”

Чланице Етно – грађанског друштва “Сувача” победнице су такмичења “Изађи ми на теглу”, које је по шести пут одржано у нашем граду. Медаље, пехар и круна на глави председнице Етно – грађанског друшта “Сувача”, Радојке Вујадинов, само су део победничког пакета. “Смедеревац” је такође део пакета, а што је најважније и пласман у финалном издању овогодишњег циклуса “Изађи ми на теглу”, које ће се 9. октобра одржати у Београду. Друштво ће им у српској предстоници правити и другопласирана екипа “Вени, види, вици” из Велебита код Кањиже:

-Нисмо очекивале победу јер је конкуренција била јака. Ми смо и лане тријумфовале у Кикинди, али је у Београду победу однела екипа “Јединство” из Руског Села. Како ћемо у финалу такмичења проћи, заиста је незахвално да се прогнозира. Надамо се првом месту- поручила је Вујадинов. У конкуренцији десет такмичарских екипа, треће место је освојила “Баба миа”. Поред професорице Наде Крстоношић и Радована Субина, члана Асоцијације шефова кувара Србије у жирију је био и Стеван Иличић, члан Градског већа:

-Ово такмичење је за мене једно ново и лепо искуство. Према оцени организатора овог гурманског каравана, наш град је био сјајан домаћин. Кикинђани су веома добро прихватили ово такмичење. Било би лепо да поновимо прошлогодишњи успех и да се потврди да рецепт за најбољи ајвар у Србији потиче управо из Кикинде- изјавио је Иличић. Идејни творац ове лепе манифестације, Саша Стаменковић, потврдио је да су наши суграђани и мештани овог дела Војводине добро прихватили такмичење “Изађи ми на теглу”:

-Обожавамо овде да долазимо, а екипе су спремне и увек припреме укусне ајваре- истакао је Стаменковић.

Извор: Град Кикинда