ПОЧЕТАК РАДА НА УСПОСТАВЉАЊУ НАЦИОНАЛНОГ РЕГИСТРА ИНВЕСТИЦИОНИХ МАПА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, начелница Градске управе Хелена Роксандић Мусулин и тим сарадника одржали су састанак са представницима Имплементационог тима Републичког геодетског завода са темом реализације Пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“.

Кроз Пројекат „Унапређење пословне климе у Србији“ извршиће се успостављање Националног регистра инвестиционих мапа (НРИМ).

Национални регистар инвестиционих мапа има за циљ да прикупи податке о инвестиционим локацијама на локалном нивоу, да изгради капацитете јединица локалних самоуправа за привлачење потенцијалних инвеститора кроз систем рационалног управљања земљиштем, да успостави директан и транспарентан канал комуникације између инвеститора и јединице локалне самоуправе и конституише јавни алат за надзор и видљивост Националног регистра инвестиционих мапа.

Град Сомбор је једна од једанаест локалних самоуправа које пружају подршку Републичком геодетском заводу у изради НРИМ-а.

„Унапређење пословне климе у Србији“ је заједнички пројекат Републичког геодетског завода и Шведске управе за картографију, катастар и упис земљишта, а који финансира Међународна развојна агенција Краљевине Шведске.

Извор: Град Сомбор