ПОДАЦИ О ДРЖАВНОМ ЗЕМЉИШТУ ОД САДА ДОСТУПНИ ПУТЕМ WEB АПЛИКАЦИЈЕ

Управа за пољопривредно земљиште развила је нову апликацију која омогућава преглед пољопривредног земљишта у државној средини, а од 15. јула овај сервис је јавно доступан.

Апликација је заснована на подацима добијеним из годишњих програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, које од ове године све јединице локалних самоуправа израђују кроз информациони систем Управе, користећи апликацију за израду годишњег програма.

Подаци о пољопривредном земљишту приказани су по различитим слојевима (лаyерима): парцеле у јавним надметањима, парцеле на вишегодишњим уговорима, парцеле на уговорима који истичу текуће године, нереализована јавна надметања, парцеле изузете из програма и парцеле у сусвојини.

Приказани подаци се односе на годишњи програм за 2018/2019. годину, осим за општине Чачак, Чајетина, Ћићевац, Црна Трава, Дољевац, Јагодина, Коцељева, Краљево, Крушевац, Лебане, Медвеђа, Пријепоље, Рековац, Ужице, Варварин, Владичин Хан, Житорађа и Вршац. За ове општине приказан је програм за 2019/2020. годину.

Из техничких разлога није било могуће приказати податке за Чоку и Ковачицу.

Извор: Општина Кула