ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ УНАПРЕЂЕЊУ ЕЛЕКТРОНСКИХ КОМУНИКАЦИЈА У ШЕСТ ВОЈВОЂАНСКИХ ОПШТИНА

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић уручио је данас уговоре о додели бесповратних средстава представницима шест локалних самоуправа на територији АП Војводине, које су то право оствариле на конкурсу за финансирање пројеката у области електронских комуникација.

Иванишевић је нагласио да су средства у укупном износу од 7,5 милиона динара додељена локалним самоуправама треће и четврте категорије републичког просека развијености. Реч је о општинама Сечањ, Шид, Житиште, Ириг, Нова Црња и Нови Бечеј, које ће ова средства наменити за успостављање хотспот локација бесплатног интернета и пројекте видео-надзора у школама – „Безбедна установа“.

„Наше је опредељење да у свим конкурсима посебно водимо рачуна о слабије развијеним локалним самоуправама, јер желимо да им помогнемо како би прешле у вишу категорију развијености. Веома је значајно и то што је реч о пројектима који директно утичу на побољшање живота грађана у тим срединама“, истакао је Иванишевић.

Ресорни секретар је указао на то да ће реализацијом ових уговора бити омогућено увођење бесплатног интернета у шест општина на неколико локација, које су класификоване и као туристичка места, што  доприноси развоју туристичке привреде. Као посебно важно када је реч о циљевима овог конкурса, Иванишевић истиче улагање у сигурност деце и постављање видео-надзора у школама.

„Буџет Секретаријата је за 20 одсто већи него прошлогодишњи, што само показује опредељење Покрајинске владе и ресорног секретаријата да што директније помогнемо нашим грађанима и привреди“, поручио је Иванишевић и навео да ће Секретаријат наредну годину започети управо расписивањем нових конкурса.