ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР БАСТА И ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ ОБИШЛИ РЕКОНСТРУИСАНУ ХАЛУ ТК СПАРТАК

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и градоначелник Суботице Стеван Бакић обишли су данас реконструисану тенис халу суботичког Тениског клуба Спартак. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да је велико задовољство представити јавности реализацију пројекта замене стаклених површина на тениској хали у Дудовој шуми, изграђеној 1983. године, која је због земљане подлоге и чврстог материјала од кога је саграђена јединствен објекат у Србији.

„Зуб времена је учинио своје и у циљу стварања безбеднијих услова за све оне који користе халу, као и због повећања енергетске ефикасности, дошло је време да се замене стаклене површине објекта са савременим и енергетски ефикасним профилима. Град Суботица се обратио за помоћ Покрајинском секретаријату за спорт и омладину који је брзо реаговао и за реализацију овог пројекта, вредног укупно око 4,8 милиона динара, определио 4,4 милиона динара. За реконструкцију тениске хале Град Суботица је обезбедио 176.000 динара, а Тениски клуб Спартак 152.000 динара“, нагласио је Бакић.

Додао је да је Тениски клуб Спартак овакву подршку више него заслужио, тим пре што је реч о клубу са богатом спортском традицијом.

„Тениски клуб Спартак један је од најуспешнијих колектива у спортској породици СЏ ’Јован Микић-Спартак’, а четири године узастопно био је најбољи клуб по резултатима на ранг-листи Тениског савеза Србије. Клуб има 250 чланова који су у тренажном процесу, од којих се 70 активно такмичи на турнирима. Најбољи члан тренутно је Кристијан Јухас који је почео са такмичењем на професионалним турнирима. На теренима клуба рекреативно се тенисом бави око 100 суграђана. За добре спортске резултате клуб је добио престижно признање Спортског савеза Војводине ‘Јован Микић – Спартак’, а награђиван је и као најбољи спортски колектив у традиционалној акцији ‘Спортиста године Суботице’. Захваљујем се још једном Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на подршци и опредељеним средствима, а Тениском клубу Спартак желим да и у наредном периоду остварује запажене резултате“, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

Дане Баста је рекао да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину препознао потребе суботичке локалне самоуправе и Тениског клуба Спартак и да му је изузетно драго што данас у Суботици обилази реконструисану тениску халу.

„Привели смо намени овај објекат чију реконструкцију смо финансирали путем нашег пројекта за инфраструктуру. Енергатска ефикасност објекта је на завидном нивоу и тенисери Спартака ће сада имати много боље услове за тренинг. Заједничким снагама са Градом Суботицом Покрајински секретаријат за спорт и омладину успео је да реализује овај пројекат. Урађена је права ствар за тенис, за спорт у овом граду. Данас смо са градоначелником Бакићем разговарали и о неким даљим улагањима и плановима везаним за спорт којих ће, свакако, у наредном периоду бити. Захваљујем се градоначелнику Бакићу на иницијативи и средствима која Град Суботица улаже у спорт, у омладину. Извесно је да смо сви заједно на правом путу да урадимо боље ствари за наше спортисте“, истакао је Дане Баста.

Покрајинском секретару за спорт и омладину, Данету Басти, и градоначелнику Суботице Стевану Бакићу, на подршци и издвојеним средствима за реконструкцију тенис хале у име Тениског клуба Спартак и своје име захвалио се председник ТК Спартак, Милан Вучковић.

Након обиласка реконструисане тенис хале, градоначелник Бакић и покрајински секретар Баста уручили су Лани Вирц, из Суботице, и Анастасији Чоловић, из Београда, пехаре за освојено прво и друго место на Држаном турниру прве категорије, за дечаке и девојчице узраста до 14 година, који се игра на теренима суботичког ТК Спартак.

Извор: Град Суботица