ПОПИНЦИ ИМАЈУ ШТА ДА ПОКАЖУ

Чланице удружења жена из наше општине и околних општина окупиле су се у суботу, 18. новембра, на манифестацији “Тачке попиначке” која је одржана у Парохијском дому у Попинцима у организацији Удружења жена “Попинчанке”, Туристичке организације општине Пећинци и Савета месне заједнице Попинци, а манифестацију је посетила и председница Скупштине општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички.

Како нам је рекла директорка ТО Љубица Бошковић, манифестација “Тачке попиначке” је јединствена прилика да се на занимљив и инспиративан начин представе Попинци.

“Попинци доскоро нису имали манифестацију по којој су препознатљиви, а од прошле године Тачке попиначке су прилика да се ово село са богатом традицијом у бројним областима и са свим својим специфичностима озбиљније представи посетиоцима из других насеља пећиначке општине, али и да се доласком бројних посетилаца из других средина озбиљније представи и на туристичкој мапи” – рекла је Бошковић.

Мимоза Нинковић, председница попиначког удружења, рекла нам је да је задовољна одзивом како удружења жена из наше општине, тако и гошћи из суседних општина.

“Оно што је посебно обележило манифестацију је велики број посетилаца из Попинаца, посебно жена које су показале интересовање за оно што ми радимо, а неке од њих и жељу да нам се у наредном периоду придруже” – казала је Нинковић.

Извор: Општина Пећинци