ПОСЛЕ 169 ГОДИНА ОД ИЗГРАДЊЕ ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА РЕКОНСТРУИШЕ ДВОРАЦ ХЕРТЕЛЕНДИ У БОЧАРУ

После више од 169 година од када је изграђен дворац Хертеленди у Бочару, у општини Нови Бечеј, почела је реконструкција и доградња постојећих објеката и изградња нових, за шта је Покрајинска влада издвојила 361 милион динара.

„После дугог чекања и после великих проневера бивше власти започели смо радове на изградњи овог објекта. Реконструишемо постојећи и градимо нови објекат за смештај 120 деце, градимо нову салу за спортске активности, реконструишемо и парк површине 6 хектара, правимо практично нови центар за предшколску и школску децу из целе Србије“, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Овакав објекат, додао је председник Мировић, АП Војводина никад није имала, показаћемо да смо способни да изградимо овај објекат који ће деци бити на располагању следеће школске године, и у ком ће се отворити нова радна места.

„Обезбедићемо најбоље услове за нашу децу, и показаћемо да смо способни да исправимо све црне тачке које нам је оставила Пајтићева власт. Падали су на најостељивијим темама, на деци, на мајкама, како овде, тако и на Клиници за гинекологију и акушерство у Новом Саду, где наредних дана започињемо радове“, рекао је председник Мировић.

До 2005. године у овом дворцу била је смештена психијатријска болница, након чега је овај објекат напуштен и урушен. Радови које је бивша власт започела 2011. године нису реализовани. Према налазу судског вештака на овом пројекту нестало је 50 милиона динара.

До 2016. године, АП Војводина била је опљачкана, додао је председник Мировић.

Овај објекат од огромног је значаја за Општину Нови Бечеј, и питање је од животног значаја за насељено место Бочар, рекао је председник Општине Нови Бечеј Саша Максимовић.

Нови вишенаменски комплекс Хертеленди ће обухватати различите садржаје намењене деци предшколског и нижег школског узраста који ће омогућити реализацију програма образовања, одмора и рекреације, и боравка у природи.

Обиласку радова присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.