POSLE BEZMALO ČETIRI DECENIJE PANČEVO IMA PRVAKA SRBIJE U OLIMPIJSKOM DIZANJU TEGOVA!

Pančevac Uroš Dašić, takmičar Kluba dizača tegova „Dinamo“ osvojio je tri zlatne medalje na Prvenstvu Srbije u olimpijskom dizanju tegova koje je odžano u subotu, 24. oktobra, u Baču, navodi 013info. Uroš je bio najbolji i u trzaju (120 kg), izbačaju (140 kg) i u biatlonu (260 kg) u kategoriji seniora do 89 kg. 

– U drugom i trećem pokušaju u izbačaju napao je Uroš seniorski državni rekord koji je 150 kg, ali težinu od 151 kg nažalost nije uspoeo da podigne, rekao nam je Filip Vlajić iz KDT Dinamo.

Još jedan Pančevac se okitio medaljama na ovom takmičenju. U kategoriji  do 96 kilograma Miloš Obrenović je osvojio bronzane medalje u seniorskoj konkurenciji u trzaju (95 kilograma) i biatlonu (207 kg), a u konkurenciji studenata je bio prvi i osvojio zlatnu medalju.

– Moram da istaknem da je ovo veliki klupski uspeh. Klub dizača tegova „Dinamo“ je poslednji put imao prvaka države u ovom sportu početkom osamdesetih godina dvadesetog veka (Petar Brajdić). Govorimo o periodu koji obuhvata prazninu od skoro 40 godina, objasnio je Filip Vlajić.

Izvor: 013info