ПОСЛЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА ОПШТИНА РУМА КУПИЛА НОВУ РАЧУНАРСКУ ОПРЕМУ И ЗА СВЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Директорима свих румских основних школа председник Општине Рума Слађан Манчић уручио је данас нову рачунарску опрему. Пројекат модернизације наставе у румским школама започет је почетком ове године, када је нова рачунарска опрема уручена свим средњим школама.

Поред рачунара и монитора овог пута, у складу са школским потребама, Општина Рума је купила и пратећу опрему: штампаче, мултифункционалне уређаје, копир апарат и платно за пројекције.

„Данас смо поделили 20 рачунара, штампаче, скенере, све оно што су школе тражиле. Школе у овом моменту не раде пуним капацитетом, но, информатички кабинети ће бити спремни за редовну наставу. Уручили смо свакој школи и по 250 заштитних маски и заштитних рукавица, с обзиром да тек предстоје завршни испити за матуранте. Разговарали смо са директорима и о свим проблемима и свим питањима који се тичу, како инфраструктуре у школским зградама, тако и о свему оном неопходном да би се основно образовање подигло на виши ниво. Ми смо као локална самоуправа припремили 17,5 милиона динара за инфраструктурне радове у овој години“, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

14 милиона динара биће уложено у објекте основног образовања, а 3,5 милиона динара у средњошколске. Поред тога Општина Рума је издвојила и 35 милиона динара за куповину уџбеника за све ученике основних школа. Председник Манчић је рекао да ће тендер за набавку уџбеника бити расписан у наредних 15 дана.

Председница Актива директора основних и средњих школа и директорица ОШ „Змај Јова Јовановић“ Жаклина Неговановић се захвалила Општини Рума на вредној донацији која ће модернизовати рад у румским школама, али и на набавци бесплатних уџбеника за децу, што је посебно, како каже, наишло на одобравање родитеља.

„Захвални смо Општинској управи Рума која нам излази сваки пут у сусрет и помаже нам и што се тиче обнове школе и решавања и око уџбеника. Морам рећи да је ово једна од ретких општина која ће доделити уџбенике за све основце. Што се тиче хардверске опреме која нам је неопходна јер је део наше опреме застарео и не може да испрати нове програме и апликације са којима се ради, тако да ово што смо сада добили јесте нама увек и мало, нама увек треба више, али заиста полако ће закрпити неке рупе па идемо даље и знам да је Општинска управа ту да нам увек изађе у сусрет и да нам помогне“, нагласила је директорица Жаклина Неговановић и додала да румске школе успешне у писању пројеката, те да су тако ове године од Покрајине, све школе добиле паметне табле и пројекторе.

Извор: Општина Рума