ПОСТАВЉЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВУ ЈАПАНСКУ ФАБРИКУ

Поштовањем старих, јапанских обичаја, исцртавањем ока на дарум лутки, која је симбол среће и новог почетка, и постављањем камена темељца председник Србије Александар Вучић са сарадницима, и председник инђијске општине Владимир Гак означили су почетак сарадње са јапанском компанијом JFE SHOJI која планира да у Инђију уложи 50 милиона евра, и запосли око 150 радника.

„Ово је изузетно важна инвестиција, можда и важнија од других из Јапана, јер ће она довести и остале јапанске привреднике у Инђију и Србију“, нагласио је председник државе и подсетио да је у Инђији данас запослено 32 хиљаде људи, што је за девет хиљада више него пре неколико година. Вучић је истакао и колико је увећана просечна зарада, као и извоз у Јапан, захваливши се партнерима и пријатељима из ове земље што раде на приближавању Београда и Токија.

Компанија из Јапана је део холдинга који послује у 22 региона широм света, са преко 64 хиљаде запослених у оквиру групе. У име инвеститора присутнима се обратио Јошицугу Кобајаши, извршни потпредседник компаније JFE SHOJI:

„Част ми је што полажемо камен темељац баш у Инђији, ово је прва оваква фабрика у Европи и верујем да ћемо остваирити успешну сарадњу“, рекао је Кобајаши.

Председник Општине Инђија Владимир Гаккаже да је Инђија поносна на ову инвестицију:

„Када успете да задовољите све критеријуме које имају јапански инвеститори, онда то стварно значи да сте победили. Срце ми је пуно, јер то је оно најзначајније што остаје иза нас који се бавимо политиком“, поручио је Гак и још једном подсетио да је у Инђији пре осам година било 23 хиљаде запослених, док их је данас за девет хиљада више. Он је рекао да је Инђија постала центар регије у који се долази на посао из свих околних градова, Београда и целе Србије, као и да ће ова инвестиција покренути ланац јапанских привредника у Србију.

Компанија ће користити најновије технологије и допринеће развоју аутомобилске и електро индустрије, како у Србији, тако и широм Европе.

Извор: Општина Инђија