ПОСТАВЉЕН СЕМАФОР У НАСЕЉЕНОМ МЕСТУ ТЕЛЕЧКА

Антонио Ратковић заменик градоначелнице Сомбора данас је у пратњи Мирослава Ковачића, члана градског већа задуженог за комуналну област, директора ЈКП „Простор“ Горана Нонковића“ и чланова Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора, свечано пустио у рад новопостављени семафор у месној заједници Телечка.

Семафор у насељеном месту Телечка постављен је према пројекту Саобраћаја и саобраћајне сигнализације на пешачком прелазу на државном путу II а реда, број 106, у улици Киш Ференца код ОШ. Пројекат је израђен од стране „МХМ-пројект“ ДОО Нови Сад.

Циљ постављања овог семафора је да се пешачки прелаз у потпуности функционално опреми светлосном сигнализацијом, пешачким тастерима (пешачким детекторима) и тиме омогући безбедан прелаз пешака преко улице. Поред постављања семафора урађено је и обележавање пешачког прелаза и зауставне линије, рекао је Антонио Ратковић заменик градоначелнице

„Након иницијативе мештана Телечке, при доласку и градоначелнице и Савета за безбедност саобраћаја,  успели смо да након три године реализујемо овај пројекат, с обзиром на тешкоће при усаглашавању надлежности и данас га званично и пуштамо у рад. Као што сам напоменуо, при обиласку свих насељених места мештани Телечке су овај проблем делегирали као један од највећих, с обзиром да се две школе налазе на две различите локације и да деца често прелазе на овом путу који је иначе државни.

Савет за безбедност саобраћаја ће и даље наставити да пројектује зоне школа и очекујемо да у наредном периоду урадимо и Бездан и Риђицу и Станишић, а гледаћемо да у будућности свако насељено место има уређену зону школе, јер је безбедност наших најмлађих учесника у саобраћају приоритет Савета“ истакао је Антонио Ратковић.

Извођач радова је “Сигнал” д.о.о. из Сомбора, док је инвеститор радова чија  укупна вредност износи 2.418.250,00 динара Град Сомбор.

Извор: Град Сомбор