ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ ГРАЂЕВИНСКОГ МАТЕРИЈАЛА

Десет избегличких породица са пребивалиштем у нашој општини потписало је данас уговорe о  додели додатне помоћи у виду грађевинског материјала, за породична домаћинства која су била корисници програма куповине кућа са окућницом из средстава Републике Србије и АП Војводине. 

Реч је о породицама које су током претходних година оствариле право на стамбено збрињавање кроз откуп сеоских кућа, али без малог гранта грађевинског материјала.

Овом доделом грађевинског материјала, у максималном износу до 200.000 динара, помаже им се да те куће адаптирају или опреме, с обзиром да се углавном ради о старијим кућама којима је неопходна адаптација или реновирање, рекао је Слађан Манчић, председник Општине Рума. 

„Пројекат је реализован заједно са Комесаријатом за избеглице и миграције Владе РС у вредности од два милиона динара. Све породице су требовале односно урадиле спецификацију материјала који им је најпотребнији за адаптацију њихових кућа, за спољашњи део, кров, фасаду, столарију или унутрашњи део, за адаптацију купатила или одређених просторија које ће им у наредном периоду по завршетку посла побољшати услове живота у тим објектима. Ми смо спровели процедуру и потписали уговор са „Мас прометом“ из Новог Сада који је на тендеру добио посао и очекујемо да после данашњег потписивања уговора грађевински материјал до краја месеца буде испоручен на свих десет адреса на територији наше општине“, изјавио је Манчић.

Општина Рума је као и до сада обезбедила учешће у износу од 10 одсто вредности пројекта.

Верица Деспот из Стејановаца једна је од корисница овог вида помоћи. Она је са породицом 1995. године у Срем дошла из Санског Моста и пуних 18 година је живела као подстанар, све до 2013. године.

„Много ми значи помоћ коју сам добила у виду грађевинског материјала. Кућу са добила на конкурсу Комесаријата 2013. године, но, кров ми је јако лош, сад су ми Комесаријат и Општина изашли у сусрет и гледаћу да што пре искористим материјал да се постави кров да безбедно живимо“, казала је Верица.

Извор: Општина Рума