POZIV ZA PEŠAČENJE

Planinarski klub Spartak i ove godine će obeležiti manifestaciju „Dan pešačenja“, koja će se održati u subotu 12. septembra. Ovom prilikom građanima će biti ponuđene dve staze s ukupnim dužinama od po 13 kilometara, navodi subotica.info.  

Planinarski sportski klub“Spartak“ se odazvao pozivu Planinarskog saveza Srbije i priključio se nizu planinarskih organizacija koje promovišu pešačenje kao vid zdravih životnih navika. Manifestacije će se ove godine realizovati pod sloganom „ Srbija hoda – za korak bliže zdravlju“. 

Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu pozvala je sugrađane da se pridruže ovoj manifestaciji i prošetaju nekim od pešačkih staza u okolini grada jer šetnja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje građana.

Poštujući pravila prevencije širenja epidemije, manifestacija će se realizovati na poseban način. Umesto masovnog okupljanja i zajedničkog polaska na pešačenje, građanima će biti ponuđene mape sa obeleženim trasama kojima mogu da pešače. Vodiči će na startu i na stazama biti prisutni kao logistička podrška.

Okupljanja svih zainteresovanih je u subotu 12. septembra sa početkom od 08:45 ispred vodotornja na Paliću gde će biti postavljeni štandovi sa volonterima volonteri koji će građane upućivati na dve predviđene staze.

Prva staza vodi od vodotornja na Paliću do Tresetišta i nazad. Dužina staze je oko 13 km. Vodič zadužen za koordinaciju: Đorđe Radulović (064 161 18 25) Druga staza polazi od vodotornja na Paliću i završava se kod Nove opštine u Subotici. Prolazi pored zatvorske ekonomije, osmatračnice za ptice, Bunarića i fabrike Pionir. Dužina staze je oko 13 km. Vodič zadužen za koordinaciju : Karolj Calbert (063 8794681)

Izvor: subotica.info