POZNATI POBEDNICI VOJVOĐANSKOG GALOPA

Na subotičkom Hipodromu je u subotu, 5. septembra, održano osmo izdanje „Vojvođanske trke”, ili „Vojvođanskog galopa”, takmičenja u organizaciji Vojvođanske fondacije za razvoj „Halo”, navodi subotica.info. Reč je o trkama koje su bile kvalifikacionog karaktera, a najbolji su sticali plasman na završno takmičenje u Mađarskoj.

– Raniji termin takmičenja bio je u maju, ali ove godine nismo uspeli da ga održimo u standardnom terminu. Bilo nam je važno da održimo kontinuitet, a uspeli smo da trke organizujemo i septembru, iako bez publike, ali uz direktan TV prenos. Bila je ideja da na završno takmičenje u Mađarsku idu prošlogodišnji pobednici, ali to ne bi bilo po sportskim fer-plej pravilima, pa smo dali sve od sebe da organizujemo takmičenje kako valja, te da najbolji odu na završno takmičenje – istakao je Tivadar Bunford, direktor Fondacije za vojvođanski razvoj, koja stoji iza organizacije takmičenja.

Pobednici Vojvođansje trke je Sabolč Guljaš iz Sente sa konjem Deva Sandek, drugi je bio Arpad Cekuš sa grlom Besi iz Malog Iđoša, dok je treće mesto pripalo Atili Balou iz Subotice sa konjem po imenu Montana, kao i mali husar Doroća Konc sa njenim grlom Bohoc. Oni su pobedama izborili nastup na Nacionalnom galopu u Budimpešti, gde će se naći i branioc titule Arnold Nađ. U trci malih husara, najbolja je bila Doroća Konc (16 godina), iz Feketića sa grlom Bohoc, koja je pobedila kao predstavnica Trešnjevca. Ona će takođe nastupiti na Nacionalnom galopu u Budimpešti. 

Nagrade najboljima uručio je Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara

Izvor: subotica.info