PREDSTAVA „KIŠNE KAPI NA VRELOM KAMENJU” 26. FEBRUARA U KULTURNOM CENTRU PANČEVA

U petak, 26. februara u 19.30, u Dvorani Kulturnog centra Pančeva biće izvedena predstava „Kišne kapi na vrelom kamenju” Beogradskog dramskog pozorišta, reditelja Juga Radivojevića i dramaturškinje Tijane Grumić, po delu čuvenog filmskog i pozorišnog reditelja Rajnera Vernera Fasbindera, navodi 013info

Glumačku ekipu čine Pavle Pekić, Ljubinka Klarić, Aleksandar Vučković i Iva Ilinčić. Predstava stiže u Pančevo svega nekoliko dana nakon beogradske premijere, održane 20. februara.

Jug Đorđević je mladi reditelj koji izaziva veliku pažnju, a s druge strane, tu je delo R. V. Fasbindera, kultnog filmskog i pozorišnog reditelja, dramskog pisca, glumca, esejiste, jednog od pokretača nemačkog novog talasa. Fasbinderova karijera trajala je svega 20 godina, ali je za to vreme snimio 40 filmova, napisao 24 pozorišna komada i generalno obeležio jedno vreme, dotičući teme o kojima se malo ko usuđivao da govori.

„Rajner Verner Fasbinder danas je istinitiji i provokativniji od vremena u kome je stvarao, a stvarao je u periodu velikih svetskih promena, revolucija i ratova. Ostao je upamćen kao autor koji je znao da u svojim radovima prepozna i anticipira probleme koji se često karakterišu kao tabu teme. Kako to da teme kao što su ksenofobija, seksualne slobode, bigoterija, malograđanština, homoseksualnost, danas sve više zavređuju pažnju u javnom diskursu?”, kaže reditelj Jug Radivojević o delu ovog velikana.

Na predstavi su radili i prevoditeljka Jelena Kostić Tomović, scenograf Andreja Rondović, kostimografkinja Velimirka Damjanović, kompozitorka Julija Đorđević, i Damjan Kecojević, zadužen za scenski pokret, navodi se u saopštenju.

Izvor: 013info