ПРЕДСТАВА ПЕЋИНАЧКОГ КЦ МЕЂУ НАЈБОЉИМ У СРЕМУ

„Јелена – жена које нема“ назив је нове позоришне представе рађене у продукцији Културног центра „Пећинци“ под покровитељством пећиначке локалне самоуправе. Представа је прошла општинску селекцију и одлуком глумца Владимира Балашћака из Сремске Митровице нашла се међу осам најбољих аматерских представа у Срему.

Директор Културног центра Јован Деврња рекао је тим поводом да Драмска секција годинама уназад бележи запажене резултате.

„И овај успех, у години када обележавамо четири и по деценије постојања, само је потврда континуираног квалитетног рада. Подсетио бих на прошлогодишњи успех старијих чланова ове секције који су са камерном представом „Лекција“ на такмичарским фестивалима регионалног и покрајинског карактера награђени признањима. Април је свакако месец у којем промовишемо позоришну уметност, не само међу одраслима, већ и међу децом, с обзиром да нас већ крајем овог месеца очекује сусрет најбољих дечјих ансамбала када је у питању сценско стваралаштво“ – рекао је Деврња.

У питању је драма са комичним елементима настала по тексту „Опет пакујемо мајмуне“ Милице Пилетић у којој играју старији чланови Драмске секције Катарина Девчић, Бојан Наић, Мерима Радивојевић и Тијана Петровић, а режирао ју је студент позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности у Београду, Слободан Станковић из Пећинаца.

По речима Станковића ове године су одлучили да се „на даскама које живот значе“ позабаве проблемом неверства у партерским односима и преиспитивањем истинске љубави у партнерским односима.

„То нам је омогућио Пилетићкин текст по којем је снимљен и филм у црногорској продукцији. У средишту пажње је млади подстанарски пар, новинар Небојша и незапослена професорка књижевности Јелена који пролазе кроз разна професионална и емотивна искушења праћени породичним проблемима њихових старијих станодаваца. Тражење посла, генерацијске чарке, подстанарство, наспрам жеље за дететом само су нека од питања којима се бавимо у овој представи испричаној на духовит и помало теленовелистички начин“ – казао је Станковић.

Поред аматера из Беочина, Инђије, Сремске Митровице, Руме, Старе Пазове и Сурдука, чланови Драмске секције пећиначког КЦ-а ће се у уторак 25. априла у 19.30 часова представити на 46. Смотри аматерских позоришта Срема која се одржава од 19. до 26. априла у Центру за културу, спорт и туризам општине Беочин. Представа ће после овог наступа премијерно бити изведена током маја пред пећиначком публиком.

Извор: Општина Пећинци